Selecteer een pagina

De zomer is hier, en voor veel gezinsvakanties, wat betekent dat je een paar weken weg moet. Vakantiehuis terwijl u geniet van een prachtige omgeving, warme zon of culturele verrijking, het is gemakkelijk om aan te nemen hoe leuk het zou moeten zijn om een ​​woning te bezitten waarmee u dit kunt doen wanneer u dat wilt.
Maar laat je verbeelding niet proberen met je te ontsnappen. Wanneer u een strandhuis of zelfs een berghut opzoekt, moet u exact dezelfde aankoop overwegen als wanneer u het grootste deel van uw huis zou kopen.

De allereerste vraag is of u zich een tweede huis kunt veroorloven. Misschien hebt u educatieve uitgaven voor uw kinderen gedekt? Is het pensioen veilig? Is het noodfonds solide? Beroof jezelf niet van benodigdheden om een ​​ander huis, vakantiehuis te bedekken, ongeacht hoe groot het potentieel een aanwinst is. Ook al kiest u het onroerend goed ronduit, het is heel goed mogelijk dat u er vaak niet in slaagt om toegang te krijgen tot het eigen vermogen.

Een extra vakantiehuis brengt meer kosten met zich mee dan u zich kunt voorstellen. Afgezien van de prijs, moet u overwegen onderhoud, beveiliging of zelfs een conciërge, nutsbedrijven, onroerendgoedbelasting, meubels, reiskosten en andere items. Mogelijk moet u zelfs associatie- of beoordelingskosten betalen. En als u uw woning wilt huren, moet u waarschijnlijk advertenties financieren, en mogelijk voor een huismanager.

Verder kan verzekering een grote uitgave zijn. Verzekering onroerend goed voor een ander huis kost vaak aanzienlijk meer dan voor een hoofdverblijfplaats en is misschien een grotere uitdaging om te verkrijgen. Hoe meer je huis leeg staat, hoe groter je over het algemeen kunt verwachten dat de premies zullen zijn. verzekeraars van vakantiehuizen kunnen ook wensen dat u meer dekking geeft als u van plan bent het onroerend goed te huren. In gebieden waar overstromingen of orkanen mogelijk zijn, moet overstromingsverzekering over het algemeen afzonderlijk worden toegevoegd.